ÚVOD 9 Ze života školy 9 Ptačí voliéra
Ptačí voliéra

Ptačí voliéra

25.05.2022 | Ze života školy

V pondělí 23.5. byla v areálu školního arboreta naší školy slavnostně odhalena ptačí voliéra s novými obyvateli. Do luxusních dřevěných domků se nastěhovaly už před třemi týdny 4 páry andulek vlnkovaných a pěkně se tam zabydlely. Dnes k nim přibylo 8 malých křepelek, které byly vypuštěny do voliéry přímo před zraky nadšeného obecenstva.
Této slavnostní chvíli přihlížela paní ředitelka, obě paní zástupkyně, někteří žáci školy, jejich vyučující i dva odborní garanti celé akce – pan Václav Lodl st. (odborník přes papoušky) a pan Jiří Šellenberg (poradce v oblasti chovu křepelek). Zvláště oběma jmenovaným pánům patří velký dík, protože škole věnovali nejen cenné rady, ale i samotné ptáky, napáječky a nějaké to krmivo do začátku.
Přesně ve 14.00 hlavní konstruktér domečků, náš šikovný pan školník Václav Lodl, vypustil křepelky do jejich nového domova, a pak už jsme jen všichni s nadšením sledovali, jak se jim u nás líbí. Rozběhly se, protáhly křídla a okamžitě se začaly seznamovat s okolím a popelit se pod andulčím zimním palácem. Andulky to z výšky napjatě sledovaly, celé poplašené novými spolubydlícími a náhlým pohybem tolika lidí kolem voliéry.
Přejeme opeřencům u nás příjemný pobyt a už se těšíme na křepelčí vajíčka a třeba i líhnutí malých andulek.
Mgr. Lenka Vašatová

Rubriky

Archív

Skip to content