ÚVOD 9 Ze života školy 9 Změna školního systému
Změna školního systému

Změna školního systému

25.08.2020 | Ze života školy

Informace pro zákonné zástupce a žáky o změně školního systému a návod k registraci

Údaje k registraci:

Příjmení
Jméno
PIN
K čemu slouží aplikace Škola OnLine?
Aplikace Škola OnLine je školský informační systém a je určena žákům základních, středních a vyšších odborných škol a jejich zákonným zástupcům. Umožňuje jim zdarma jednoduchý, bezpečný a rychlý přístup k informacím o docházce, prospěchu a dalších aktivitách ve škole.
Hlavní funkce aplikace Škola OnLine:
– průběžná kontrola dílčích známek a celkového hodnocení dítěte včetně chování
– dozor nad docházkou a absencí dítěte ve výuce
– informace o rozvrhu a suplování
– přehled probraného učiva
– možnost elektronicky omlouvat absenci dítěte
– elektronická komunikace mezi žákem/zákonným zástupcem a učitelem
– přístup k elektronickým materiálům a možnost jejich stahování
– a mnoho dalšího
Kroky nutné k založení přístupu do aplikace Škola OnLine:
Pro získání přístupu do aplikace Škola OnLine je nejprve nutné se zaregistrovat. K registraci můžete využít následující postup:
  • V internetovém prohlížeči přistupte na adresu http://portal.skolaonline.cz. Následně vpravo nahoře v sekci Přihlášení klikněte na odkaz Registrace žáků a rodičů.
  • Na úvodní stránce si přečtěte základní informace o aplikaci Škola OnLine a postupu registrace a pokračujte na další krok registrace tlačítkem Přejít na ověření PINuv dolní části stránky.
  • Na nově zobrazené stránce budete vyzváni k zadání jména a příjmení osoby, pro kterou byl školou vygenerován PIN (viz Údaje pro registraci), dále uvedete PIN a opíšete kontrolní řetězec.
  • Po správném zadání registračních údajů stiskněte tlačítko Ověřit PIN a přejít na volbu přihlašovacích údajů. Pokud jste všechny údaje vyplnili správně, zobrazí se další stránka s registračními údaji. V případě, že bylo ověření dané osoby neúspěšné, např. došlo k překlepu, celou akci zopakujte. Jestliže neproběhlo potvrzení dané osoby ani poté, kontaktujte administrátora školy nebo náš hotline.
  • Po úspěšném ověření si zvolte uživatelské jméno a heslo, se kterými se budete do aplikace Škola OnLine přihlašovat. Pokud Vámi zvolené uživatelské jméno v aplikaci již existuje, budete vyzváni k výběru jiného. Přihlašovací údaje je nutné si pečlivě zapamatovat, neboť je budete používat při každém dalším přihlašování do aplikace Škola OnLine.
Přihlášení do aplikace Škola OnLine:
Pokud jste se již zaregistrovali, můžete se přihlásit do aplikace Škola OnLine. Do svého webového prohlížeče zadejte URL adresu http://portal.skolaonline.cz. Vpravo nahoře v sekci Přihlášení zadejte Vaše uživatelské jméno a heslo a stiskněte tlačítko Přihlásit. Otevře se aplikace Škola OnLine.
 

Rubriky

Archív

Skip to content