ÚVOD 9 Ze života školy 9 2. místo v krajském kole dopravní soutěže Mladý cyklista
2. místo v krajském kole dopravní soutěže Mladý cyklista

2. místo v krajském kole dopravní soutěže Mladý cyklista

08.06.2022 | Ze života školy

Ve čtvrtek 2.6. se páťáci, vítězové okresní soutěže, vypravili do Mladé Boleslavi bojovat o medaile v rámci Středočeského kraje. Byli to žáci třídy V. B, jmenovitě Lukáš Macek, Michal Kozlík, Barbora Růžičková a Sofie Schubertová.
Počasí vyšlo parádně, program začínal obědem, prostě začínalo to dobře. Na úvod byly pro naše borce naplánovány obě praktické disciplíny – jízda na dopravním hřišti a jízda zručnosti. S těmi se popasovali se ctí a hurá do prvního patra na testy a hlavně novou disciplínu – bludiště. Bloudilo se tužkou po plánu města a někteří závodníci na papíře ošklivě zakufrovali
Nastala poslední disciplína, obávaná zdravověda. O teoretické řeči tu nikdo dvakrát nestál a děti musely prakticky ukázat, jak si poradí v krizové situaci. Nejraději bych se nechala zachraňovat od Báry Růžičkové, ta zde nezískala ani jeden trestný bod. Vůbec se jí dařilo výborně v celém závodu a nakonec si při vyhlášení výsledků došla pro cenu určenou nejlepší dívce mladší kategorie.
Každému členovi týmu se dařilo v jiné oblasti a po sečtení všech bodů jsme trochu překvapeně zjistili, že jsme na bedně. Hurá, druhé místo!
Zpátky jsme si odvezli malé dárky a úspěch po návratu oslavili v kolínském Futuru malou hostinou. Díky všem závodníkům za reprezentaci školy a pěkný soutěžní den.
Mgr. Lenka Vašatová

Rubriky

Archív

Skip to content